Grönland - Geleneksel Yemekler
Grönland bölgesinde hangi yemekleri denemelisiniz? Yerel restoranlarda satılan en yaygın yiyecek nedir?
Grönland'deki otel fiyatlarını öğrenin
Grönland mutfağı
Grönland gastronomisi hala geleneksel İnuit mutfağından büyük ölçüde etkilenmekte olup, esas olarak Grönland'da yakalanabilen yerel yiyeceklere dayanmaktadır.
Sonuç olarak, deniz ürünleri, özellikle balık, balina ve fok eti, karides ve büyük ölçüde ren geyiği eti menüdeki en yaygın öğelerdir.
Danimarka mutfağı ağırlıklı olarak kahvaltı ve atıştırmalıklardan etkilenir. Grönland'da ayrıca son derece popüler olan smørrebrød, tipik olarak siyah veya kepekli ekmekten yapılan ve üzerine peynirden balığa kadar çeşitli malzemeler konulan açık bir sandviçtir.
Ulusal yemek
Grönland ve İnuitlerin ulusal yemeği olan suaasat çorbası genellikle evlerde yenir ve restoranlarda da sunulur.
Bu çok zengin çorba fok, balina ya da ren geyiği etinin yanı sıra deniz kuşu eti de içerir. Genellikle yukarıda listelenen tüm malzemelerin bir araya getirilmesiyle yapılır.
Patates eklenir ve çorba pirinç eklenerek daha da güçlü hale getirilebilir.
Diğer Grönland spesiyaliteleri
Örneğin aşağıdaki yemekler normal Grönland menüsünde bulunabilir.
- Taze balık - çoğunlukla morina ve somon
- Ren geyiği eti - Güney Grönland'da önemli bir ren geyiği nüfusu vardır ve ren geyiği eti Grönland mutfağında balıktan sonra en yaygın malzemedir
- Balina eti - Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyindeki bölgelerde çok popülerdir, buna deri altı yağ tabakası ile balina derisinden oluşan ünlü mattuk yemeği de dahildir
- Fok eti - genellikle çorbalara veya diğer et yemeklerine garnitür olarak eklenir
- Diğer deniz ürünleri - balık ve balinaların yanı sıra Grönland mutfağı karides ve midye açısından çok zengindir
- Kuzu eti - özellikle güneyde biberiyeli kuzu eti popülerdir. Aslında koyunlar güney adalarında bol miktarda bulunmaktadır.
- Yaban mersini ve kazayağı - doğada (özellikle Grönland'ın güneyinde) yetişen ve popüler tatlılar yapan yenilebilir tek meyveler
İçecekler
Grönland'da tanınmış bir bira fabrikası ya da damıtma tesisi yoktur ve tipik yerel limonatalar da yoktur.
En çok satan tatlı içecek Danimarka limonatası Faxe Kondi'dir.
Grönlandlılar oldukça fazla alkol, özellikle de votka ve ithal bira içmektedir.
Tipik alkollü içeceğin adı Grönland kahvesidir ve Kahlua, viski, Grand Marnier ve çırpılmış kremanın eklendiği kahve shotlarından yapılan bir kokteyldir.
Yerel halk gibi nasıl yenir
Grönland'da çok fazla geleneksel restoran yoktur. Grönlandlılar, tüm büyük köylerde bulabileceğiniz kafelere gitme eğilimindedir.
Turistler için daha iyi restoranlar çoğunlukla otellerde bulunabilir.
Her durumda, yerel halk çoğunlukla evde yemek yer.
Grönland'da iyi bilinen fast-food restoranları yoktur.
Restoranlarda normal fiyatlar
Bir restoranda akşam yemeği, içecekler dahil kişi başı yaklaşık 200 dkk'ya mal olacaktır.
Fiyat örnekleri:
- Ana yemek (balık veya ren geyiği eti) - 170 dkk
- Yabancı mutfak (genellikle pizza veya makarna) - 150 dkk
- Deniz Ürünleri - 150 dkk
- Yerel bira 0,5 litre - 70 dkk
Süpermarket yiyecekleri
Süpermarketler tüm kasabalarda bulunabilir ve Grönland'ın dış dünyadan uzaklığı düşünüldüğünde, iyi stoklanmışlardır.
Nüfusu 3.000'den fazla olan en büyük kasabalarda genellikle aynı anda birkaç süpermarket bulunmaktadır. Bu süpermarketlerde her zaman en geniş ürün yelpazesini bulabilirsiniz:
- Brugseni
- Pisiffik
Grönland'daki daha küçük süpermarketler aşağıdaki markaları işletmektedir:
- Spar
- Akiki
- Pilersuisoq
Mağazalarda genellikle çok geniş bir konserve ürün yelpazesi, pirinç, makarna, patates ve her türden dondurulmuş et bulunmaktadır.
Taze ürünler arasında, süpermarketler mantıken en geniş deniz ürünleri yelpazesine sahiptir.
Öte yandan, Grönland'a sadece dondurulmuş olarak ithal edildikleri için meyve ve özellikle sebze seçenekleri çok zayıftır.
Sorusu olan var mı?
Makale hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa...