Yeşil Burun Adaları - Geleneksel Yemekler
Yeşil Burun Adaları mutfağı
Yeşil Burun Adaları'nda ne yenir sorusuna cevap vermek pek de kolay değildir. Yerel mutfak Creole ve Portekiz mutfağının bir karışımı olmasına rağmen, çoğu restoran Avrupa yemekleri servis etmektedir. Yeşil Burun Adaları bir balıkçı ülkesidir, bu nedenle balık ve deniz ürünleri genellikle menüde yer alır. Burada her gün en ünlü balık olan orkinosun tadına bakabilirsiniz.
Cape Verde'nin ulusal yemeği cachupa'dır. Bu bizim yahnimize benzer, ancak bu durumda yemek fasulye, sebze ve etten oluşur, genellikle kabak ve patatesle koyulaştırılır. Bir diğer ulusal lezzet ise restoranlarda nispeten ucuza bulunabilen ızgara keçi peyniridir.
Cape Verde için tipik bir içki grogue olarak adlandırılır. Şeker kamışından yapılan alkollü bir içkidir. Grogue yüksek oranda alkol içerir (%54'e kadar) ve tadı çok güçlü bir rom gibidir. Yerel biranın adı Strela'dır, fiyatı yaklaşık 1,35 avrodur ve tadı daha güçlü bir Çek birasına benzer. Tadı hiç de fena değildir.
Musluk suyu genellikle içilebilir, ancak daha hassas Avrupalılara şişelenmiş su içmeleri tavsiye edilir.
Bir yerel gibi nasıl yenir
Balık, balık ve daha fazla balık. Yerel halk çoğunlukla taze balık yemekte ve bunu meyvelerle birlikte pazarlardan ya da doğrudan küçük limanlara gelen ve avlarını iskelelerde tartıp satan balıkçılardan satın almaktadır. Yeşil Burun Adaları halkı stoklu alışveriş yapmaz, her zaman her şeyi taze olarak bulundururlar.
Sokaklarda taze yiyecek kutuları taşıyan kadınlar görebilirsiniz. Bunlar genellikle balık karışımıyla doldurulmuş kızarmış torbalar ya da balıkla karıştırılmış patates püresidir. Çok güzel ve bir parçası yaklaşık 10 escudos, yani yaklaşık 10 cent. En yaygın ana yemek sebze, pirinç ve cachupa karışımı ile ton balığıdır, daha ucuz bir versiyonda sadece fasulye ile de yapılabilir.
Restoranlarda alışılagelmiş fiyatlar
Restoranlarda fiyatlar genellikle Çek Cumhuriyeti'ne göre daha yüksektir. Ortalama bir ana yemek 15 avro civarındadır. Bir porsiyon ton balığı yaklaşık 12 avroya denk gelmektedir.
En ucuz yemek ise 4 Euro'luk ızgara keçi peyniridir. İçeceklere gelince, yerel Strela birası genellikle üç onsluk şişelerde 1,35 avroya servis edilir, büyük biraların fiyatı 2,5 - 4 avro arasındadır. Biranın gücüne dikkat edin, tadı gevrek bir soluk lager gibi olsa da, %5,4 alkol içerir.
Sorusu olan var mı?
Makale hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa...