Güney Kore - Geleneksel Yemekler

Güney Kore

Kore mutfağı

Renkler yemeklerde önemli bir rol oynar - her rengin bir anlamı vardır. Kore mutfağı çok çeşitlidir, bize kıyasla çok fazla et tüketmezler ve her öğünün temelini bir kase pirinç, çorba ve banchan adı verilen çok sayıda küçük kase oluşturur.

Tipik banchan, geleneksel baharatlı kimchi'yi (sarımsak ve diğer yerel tatlandırıcılarla uzun süre salamura edilen özel olarak hazırlanmış lahana) de içerir. Kesinlikle denemeye değer yemekler arasında bibimbap - pirinç üzerinde servis edilen lezzetli ve kolay sindirilebilir sebze, et ve yumurta karışımı, bulgogi - tatlı soya sosunda marine edilmiş ince ızgara sığır eti dilimleri, jeon - genellikle deniz ürünleri ve taze soğanla servis edilen baharatlı krepler veya jjigae - sıcak bir toprak kapta kaynamaya devam eden kalın bir sos içinde haşlanmış et yer almaktadır. En popüler içecekler arasında yujacha - limon çayı ve insamcha - ginseng çayı gibi mutlaka çay yapraklarından yapılmayan çeşitli çay türleri bulunmaktadır.

Restoranlarda normal fiyatlar

Sıcak bir yemek için normal fiyatlar 10.000 - 20.000 krw arasında değişmektedir. Otomatlardan sık sık içecek satın alabilirsiniz - 1.000 krw / 250 ml (otoparklarda, anıtlarda, müzelerde vb.). Her yerde olduğu gibi, McDonald's veya Burger King gibi uluslararası zincirlerin yanı sıra yerel fast food mekanları da vardır (örneğin, Seul'deki Isaac Toast Myeongdong - tost 3.000 krw). Daha lüks bir restoran denemek isterseniz, Seul'de dört çeşit menünün 60.000 krw'ye mal olacağı Jung Sik Dang'ı bulabilirsiniz.

Bu makale, bağlantıya tıklamanız halinde editör ekibimizin komisyon kazanabileceği bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir. Reklam Politikası sayfamıza bakınız.

Sorusu olan var mı?

Makale hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa...

0 yorumlar

Cestee'de oturum açın

... dünya çapında seyahat topluluğu

Facebook ile devam edin

Henüz seyahat hesabınız yok mu? Kaydolun