Mauritius - Geleneksel Yemekler

Mauritius

Mauritius bölgesinde hangi yemekleri denemelisiniz? Yerel restoranlarda satılan en yaygın yiyecek nedir?

Kahvaltı dahil konaklama rezervasyonu yapın

Mauritius mutfağı

Mauritiuslular yemek yemeyi çok sever, bütün gün yemek yerler ve yemek hakkında konuşmayı da çok severler. Geleneksel yemeklerinden bazılarını denerseniz yüzlerine bir gülümseme yerleştirebilirsiniz.

Tipik Mauritius spesiyaliteleri

Mauritius mutfağı, nüfusun çoğunluğu Hint kökenli olduğu için Hint mutfağından büyük ölçüde etkilenmiştir. Bu yüzden her yerde bulunan acı biber ile çok baharatlı ve sıcak yemekler bekleyin.

Bununla birlikte, özellikle pirinçli yemeklerde Creole tadı da hissedilmektedir.

Mauritius'ta ayrıca büyük bir Çinli azınlık bulunmaktadır, bu nedenle kızarmış pilav, erişte ve Çin böreği sunan Çin bistrolarını tercih edebilirsiniz.

Bir adada olmamıza rağmen, yerel halk çoğunlukla balık ya da deniz ürünleri değil tavuk yemektedir. Bunun nedenleri sadece dini değil (Müslümanlar domuz eti, Hindular sığır eti yememelidir), aynı zamanda kümes hayvanları en ucuz olduğu için ekonomiktir.

Ana yemekler

Bol renversé - Creole mutfağının tipik bir yemeği olup tam olarak "baş aşağı kase" olarak çevrilebilir. Pirinç, tavuk ve ardından choi'den oluşan bir karışım tabakta ters çevrilmiş bir kaseye konur.

Briani - Kızarmış pirinç (bazen patates) ve yoğurtla birlikte tavuk veya kuzu eti olan geleneksel Hint biryanisinin Mauritius versiyonu. En yaygın baharat kişniş veya safrandır.

Rougaille - genellikle pilavla servis edilen, her türlüetle yapılan çok baharatlı (bazen acı) domates sosu. Tipik Creole yemeklerinden biridir.

Mine Fritte - Asya mutfağından, örneğin Tayland veya Malezya'dan bildiklerinize çok benzeyen kızarmışerişte.

Boulettes - çeşitli etler, sebzeler veya karideslerle doldurulmuş haşlanmış köfte.

Balık vindaye - köri ile tatlandırılmış baharatlıbalık.

Tuzlu krepler - Mauritius'ta her türden krep çok popülerdir ve et, peynir veya Hint soslarıyla doldurulmuş tuzlu krepler genellikle ana yemek olarak yenir.

Köri - çok acı köri soslu her türlü etten oluşan tipik bir Hint yemeği Mauritius'ta da yaygındır.

Küçük ve hızlı sokak atıştırmalıkları

Sahilde veya pazarlarda sık sık hızlı ve çok ucuz yerel atıştırmalıklar sunan çeşitli tezgahlara rastlayacaksınız. En popüler olanları şunlardır:

Dholl puri - tipik Bengal chana dal veya sarı mercimek sosu ile doldurulmuş gözleme.

Roti (bazen farata olarak da adlandırılır) - dholl puri'den farklı bir gözleme türüdür, daha sıkı ve gevrektir ve dholl puri'nin aksine genellikle etle doldurulur.

Samosa - en sevdiğim plaj atıştırmalığı! Patates, sebze, sos, et, peynir, karides ve balıkla doldurulmuş üçgen şeklinde çıtır bir hamur işi. Kısacası, her şey!

Gato - farklı türde tuzlu soslarla doldurulmuş hilal şeklinde küçük bir hamur işi, ancak bazen tatlı olarak da yapılıyor.

Meyve - pazarlarda ve tezgahlarda çok makul fiyatlara harika görünümlü ve lezzetli meyveler satılmaktadır. Elma ve armut en popüler olanlarıdır.

Fast-food

McDonald's veya KFC gibi büyük batılı fast-food satış noktalarını sadece büyük şehirlerde veya havaalanında bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, çoğunlukla hamburger, patates kızartması veya tavuk satın alabileceğiniz yerel fast-food eklemleri plajlarda çok yaygındır.

Tatlılar

Mauritiusluların tipik yerel tatlıları yoktur.

En yaygın olanları çeşitli tatlı hamur işleri, kekler, gato ve Fransız tatlıları çok popülerdir.

İçecekler

Yerel halk Coca-Cola, Fanta veya Sprite gibi tanınmış markaların limonatalarını satın almayı tercih etmektedir.

İlginç bir şekilde, Coca-Cola Zero dışında dükkanlarda şekersiz şekerli içecek bulamazsınız.

Aşağıdaki içecekler tipik yerel içecekler olarak tanımlanabilir:

Alouda - süt, vanilya, jelatin ve sudan yapılan ve genellikle dondurma ile servis edilen tatlı, kremsi bir meşrubat.

Mauritius romu - rom adanın çeşitli yerlerinde damıtılır ve önde gelen alkollü ürünlerden biridir.

Phoenix birası - Mauritius'un en ünlü bira markasıdır.

Hindistancevizi suyu - Hindistancevizi her plajda satılır ve suyu/sütü sıcak bir yaz gününde içebileceğiniz en ferahlatıcı şeylerden biridir.

Yerel halk gibi nasıl yenir

Doğrudan scooter ve kamyonetlerinden yiyecek satan sokak satıcıları ve geleneksel yemekler satan küçük teneke tezgahlar, tuğla ve harç dükkanları ve restoranlar ve elbette fast food zincirleri pahasına yavaş yavaş kayboluyor, ancak adanın etrafında hala bol miktarda bulacaksınız.

Özellikle plajlarda küçük tezgahlar hala çok yaygındır ve Flic en Flac veya Trou-aux-Biches gibi yoğun turistik noktalarda bile sokak yemekleri çok ucuzdur.

Yerlilerle birlikte sıraya girin ve bir roti krep, küçük kızarmış samosa ikramları veya taze dilimlenmiş ananas deneyin. Fiyatlar fazlasıyla makuldür ve tazelik garantilidir.

Hafta sonları, yerel halk plajlarda piknik yapmak için sürüler halinde dışarı çıkmakta ve genellikle derme çatma tezgahlarda satmak için ev yapımı yiyecekler getirmektedir.

Örneğin uçuşumdan birkaç saat önce Le Bouchon sahilinde böyle harika bir yemek yedim.

Restoranlarda normal fiyatlar

Turistik bölgelerde sadece geleneksel yerel yemekler değil, elbette uluslararası mutfaklar da sunan çok sayıda restoran bulunmaktadır: İtalyan, Fransız, Japon (suşi) ve daha fazlası.

Turistlere yönelik daha pahalı restoranlarda, 400 mur civarında fiyatlarla içecekler ve kahve ile birlikte bir yemek bekleyin.

Öte yandan, sahildeki veya pazarlardaki yerel bistrolar 120 mur'dan başlayan fiyatlarla bol renversé veya mine frite gibi ana yemekler sunmaktadır.

Samosa, roti ya da dholl puri gibi küçük hamur işleri 15 mur ile 20 mur arasında değişmektedir.

Sadece yemek değil, fiyatların ayrıntılı bir dökümü Para ve Fiyatlar bölümünde verilmiştir.

Bu makale, bağlantıya tıklamanız halinde editör ekibimizin komisyon kazanabileceği bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir. Reklam Politikası sayfamıza bakınız.

Sorusu olan var mı?

Makale hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa...

0 yorumlar

Cestee'de oturum açın

... dünya çapında seyahat topluluğu

Facebook ile devam edin

Henüz seyahat hesabınız yok mu? Kaydolun